Składniki

2 pszenne tortille

3 jajka ugotowane na twardo

1 opakowanie sera camembert (około 120 g)

6 suszonych pomidorów z oleju

1/2 świeżego ogórka

1 garść rukoli

2 łyżki majonezu

2 łyżeczki musztardy

3 łyżki posiekanego szczypiorku

sól

świeżo mielony czarny pieprz

Sposób wykonania
Jajka drobno posiekać. Przełożyć do miseczki. Dodać musztardę i majonez. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Ogórka w paski. Ser camembert w plasterki. Każdą tortillę posmarować grubą warstwą pasty jajecznej. Posypać szczypiorkiem i suszonymi pomidorami. Na tortillach równomiernie rozłożyć rukolę. Następnie ułożyć plasterki sera camembert i paski ogórka. Zawinąć w roladki. Pokroić na kawałki o długości około 3 cm. Roladki wstawić do lodówki.
Autor: Jola