Składniki

2 pojedyncze piersi kurczaka

puszka ananasa

puszka kukurydzy

ok. 200 g żółtego sera

pęczek natki pietruszki

przyprawa gyros

1 mały słoik selera ciętego

Sos:

2 łyżki majonezu

1 łyżka oliwy

1 łyżeczka miodu

sok z połowy cytryny

1 łyżeczka curry

sól, pieprz

Sposób wykonania
Umyte i pozbawione błonek piersi kurczaka pokroić w kostkę. Posypać przyprawą kebab/gyros i odstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie mięso usmażyć na rozgrzanej patelni.Kukurydzę oraz ananasa odsączyć z zalewy, ananasa pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach tarki.Seler odsączyć i odcisnąć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, miodem, oliwą oraz przyprawami. Przygotowany sos dodać do reszty składników, wymieszać. Na końcu dodać posiekaną drobno natkę pietruszki.
Autor: Jola