Składniki



Składniki: 


  biszkopt: 

                5 jajek

                3/4 szkl.cukru

                1 szkl. mąki

                3/4 szkl. cappuccino waniliowe

                2 łyżeczki proszku do pieczenia 


  krem: 

                1 jajko

                5 żółtek

                4 Danio waniliowe

                3 łyżeczki żelatyny

                3/4 masła

                2 szkl. mleka w proszku 

                1/2 szkl. cukru

                okrągłe biszkopty

                1/2 szkl. kawy do nasączenia

Sposób wykonania


Sposób wykonania:

BISZKOPT:

białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wsypać mąkę,kawę i proszek. Wymieszać.Upiec i po wystygnięciu przekroić na 2 blaty.(najlepiej upiec go dzień wcześniej).


KREM:

jajko i żółtka utrzeć z cukrem, utrzeć masło, dodać żółtka, ucierać.Dodać serki, mleko w proszku i ciągle ucierać. Do masy wlać żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody. Na jeden blat dać pół tężejącej masy. Okrągłe biszkopty nasączyć kawą i ułożyć na masie. Na biszkopty dać resztę kremu i przykryć drugim biszkoptem. Polać polewą.

Autor: Jola