Składniki


Składniki:


CIASTO:

        6 jajek

        12 łyżek mąki

        1/2 szkl. cukru

        2 łyżeczki proszku do pieczenia

        1 płaska łyżka kakao


BEZA:

        6 białek

        20 dkg kokosu 

        20 dkg cukru pudru

        20 dkg posiekanych orzechów

        4 duże PRINCESSE orzechowe


BUDYŃ:

        6 czubatych łyżek cappuccino orzechowe

        1/2 szkl. zimnej wody

        6 żółtek

        3 łyżki mąki

        3/4 szkl. cukru

        1,5szkl. mleka

        1 kostka margaryny

Sposób wykonania

 

Sposób wykonania:

 

BISZKOPT:

białka ubić z cukrem, dodać żółtka i resztę składników. Wymieszać. Piec w temp. 180 stopni przez 15 minut. Przekroić na 2 blaty.

 

BEZA:

Princesse drobno pokroić. Białka ubić z cukrem dodać kokos, orzechy na końcu wafelki. Wymieszać. Piec w temp. 200 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku do podeschnięcia i zbrązowienia.

 

BUDYŃ:

mleko wlać do garnka a resztę składników razem wymieszać. Wymieszane składniki wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z masłem.

 

PRZEŁOŻENIE:

1/2 biszkoptu - 1/2 masy - beza - 1/2 masy - biszkopt

Autor: Jola