Składniki


Składniki:


        60 dag piersi indyka

        8 plastrów chudego wędzonego boczku 

        czerwona cebula 

        6 pieczarek 

        kilka gałązek rozmarynu 


Na marynatę:


        3 ząbki czosnku 

        6 łyżek oliwy 

        łyżeczka skórki otartej z cytryny 

        sól i pieprz

Sposób wykonania



Sposób wykonania:

Mięso umyć,osuszyć,pokroić na 8 kotlecików.Czosnek przeciśnięty przez praskę czosnkiem wymieszać z oliwą, skórka z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. Przygotowaną marynatą skropić mięso i odstawić pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Obraną cebulę i oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, ułożyć na kotlecikach i udekorować rozmarynem. Każdy kotlecik owinąć paskiem boczku i spiąć wykałaczką. Mięso ułożyć na tackach do grilla. Piec 30 minut. W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę.

Autor: Agnieszka, Kombornia